Помідори краще поливати солоною водою
26.04.2008 15:52

Полив помідор розведеною морською водою підвищує в них вміст антиоксидантів, що значно підвищує їх харчову цінність.

Оскільки дослідження проводилося в Італії, то можна розраховувати і на покращенні смакові властивості, які не увійшли до списку характеристик, що оцінюються в роботі, опублікованій в Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Зате вчені, які переймаються через брак прісної води, довели підвищений вміст в цих томатах вітамінів С і Е і кислот-антиоксидантів. Особливо сильно цей ефект виявляється на вишнеподібних томатах сорту Черрі.

Невідомо, чи вдасться повторити італійський досвід в європейській середній смузі - адже дістати середземноморську воду і приготувати її 12%-ий розчин - справа непроста. Хоча, врахувуючи досвід виробництва "мінеральних" вод, метод може і прижитися, повідомляє Освiтнiй портал.

http://gpu.ua/index.php?&id=224441